Våre tjenester
Innen utgangen av 2018 skal alle norske husstander få nye, smarte strømmålere. Strømmålerne vil samle store mengder data om strømforbruket ditt. Denne informasjonen er din, men ikke så lett tilgjengelig. Med unntak av hvis du er ekstremt tech-savvy og snakker flytende elektriker. Det ville vi, Oss, gjøre noe med.
Med Oss får du...
 • Muligheten til å påvirke ditt strømforbruk
 • Oss-brikken gir deg tilgang til informasjon fra strømmåleren som du aldri før har hatt tilgang på. Oss-appen oversetter og tolker informasjonen, fra å være energipulser og kilowatt, til å bli nyttig informasjon om strømforbruket i hjemmet ditt. Du får fullstendig oversikt over forbruket ditt på mobilen, og appen gir innsikt og eksempler på hva strømforbruket ditt tilsvarer: Bananer i døgnet, i stedet for kilowatt-timer i året.
 • Verdien av fellesskapet
 • På sikt vil Oss gi deg muligheten til å opprette egne strømfellesskap, for eksempel med familien eller naboene, noe som kan gjøre hverdagen din enda mer bekymringsfri og trygg. Bare se for deg at du er på ferie og sjekker Oss-appen. Der oppdager du i verste fall at stekeovnen er på og at fryseren er av. Da hadde det vært fint å kunne varsle fellesskapet ditt, sånn at de kan hjelpe deg, siden du ikke kommer hjem fra ferie før neste uke. Ikke sant?
 • Mer enn bare teknologi
 • Teknologien som ligger bak Oss-Brikken er én ting, men i appen finnes det mange flere muligheter, og det er disse mulighetene vi har lyst til å utvikle sammen med deg. Vi er opptatt av miljøet, trygghet og samspill mellom mennesker – mellom Oss – og i dette krysningspunktet tror vi at vi kan få til de utroligste ting.
 • Se strømforbruket ditt akkurat nå
 • Hvor mye strøm bruker du akkurat nå? For folk flest er det helt gresk. Dette gir Oss deg muligheten til å se nå. Forbruket kan sees i kroner eller Watt, og for å gjøre det litt enklere å forstå har vi kommet opp med forklarende tekster og eksempler på hva det tilsvarer. Som alle kan forstå. (En gang i minuttet. Tidlig 2019 - Hvert 2,5 sekund)
 • Se ditt historiske forbruk
 • Hvor mye strøm brukte du i fjor? Spol tilbake i tid og se ditt historiske strømforbruk. Denne tjenesten gir deg muligheten til å sammenligne forbruket ditt på uker, måneder og år. Vi ønsker å få slutt på overraskende strømregninger, med smarte algoritmer som analyserer vær, forbruk og prisutvikling vil du få vite hva din neste strømregning ligger an til å bli. Kommer i en senere oppdatering.
 • Trygg 4G dekning fra Telenor
 • Målet er å på relativt kort sikt være på plass i alle sikringsskap i norske hjem. Eksepsjonelt god dekning er derfor helt essensielt for oss. Flaks for oss at Telenor digget vår teknologi og verdien vi ønsket å gi dere forbrukere, derfor ble vi et av deres pilot-prosjekter i utrulling av IoT teknologien LTE-M. Denne teknologien vil sikre at Oss-Brikken har god dekning der hvor sikringsskapet er plassert. Wifi tilkobling var derfor aldri et alternativ for oss.
Oss-Brikken
Oss-teknologien består av en komponent vi kaller Oss-Brikken, som kommuniserer direkte med plattformen vår, ved hjelp av Internet of Things kommunikasjons-teknologi (IoT).
Du plugger Oss-Brikken direkte inn i strømmåleren din, og når du gjør det får du tilgang til dataene som de som eier strømnettet i området du bor i har. Oss-Brikken er utviklet så den oppdateres og konfigureres automatisk, og den trenger verken vedlikehold eller ettersyn.
Den har en innebygd energireserve som gjør at den overlever strømbrudd, i tillegg til at den har temperatur-, trykk- og luftfuktighetssensor. Så brikken virkelig kan følge med på omgivelsene den er i.
Oss-Appen
Vi har også utviklet en Oss-app som oversetter og tolker informasjonen fra strømmåleren din, fra å være energipulser og kilowatt, til å bli nyttig informasjon om strømforbruket i hjemmet ditt.
Appen skal i første omgang gjøre det enkelt å redusere strømforbruket ditt, ved å gi deg historiske og sanntidsdata om det, men på sikt skal den også krympe hverdagsbekymringer. Med Oss-appen skal du etterhvert kunne sjekke om ovnen er skrudd av og fryseren står på, selv når du ikke er hjemme. Alt dette får vi til ved hjelp av Oss-brikken og algoritmene som ligger bak.
Enkelt sagt jobber Oss med å gjøre teknologi tilgjengelig. Liker du best det som ikke sies enkelt, foreslår vi at du sjekker ut #nerdemodus.
#nerdemodus
Oss-funksjonaliteten som lar deg dykke enda dypere inn i strømmåleren din.
Oss-Brikken